Sixpence – en modetrend som aldrig går ur tiden

Sixpence – en modetrend som aldrig går ur tiden

Sixpence, eller platta kepsar som man även kallar dem för, har verkligen visat sig vara en modetrend som aldrig går ur tiden. De hjälper inte bara till att hålla värmen, men är även eleganta, snygga och kan bäras av män i alla åldrar. Det spelar ingen roll om du ska köpa en sixpence till dig själv, till din partner eller till din kära far. En sixpence är helt enkelt den perfekta accessoaren för dig som vill se välklädd ut och slippa oroa sig för att inte hänga med i modetrenderna. Men vad är en Sixpence egentligen, och vart hittar du de snyggaste som dessutom är av högst kvalitet någonstans?

Detta kännetecknar en sixpence-keps

En sixpence är en rundad keps med en mjuk tygkonstruktion och en kort, rundad framkant. Även om huvudbonarna är populära idag har de funnits i flera århundraden. Något de än idag har gemensamt med dess föregångare är att de används av män i alla åldrar som bryr sig om sin stil.

Om du fortfarande inte vet vad en sixpence-keps är kan du tänka på Peaky Blinders och Thomas Shelby (Cillian Murphy). Här har kepsen verkligen blivit ikonisk, och serien har hjälpt till att bevisa att kepsen hör hemma även i arbetarklassens garderob. Men den har även setts bäras av kända profiler som Prins Charles och Brad Pitt. Den kan alltså användas av vem som helst som vill se stilren och klassisk ut. Det är helt enkelt en huvudbonad som aldrig kommer gå ur tiden och som du med gott samvete kan använda en dag när du vill känna dig extra elegant.

Här köper du din sixpence

Till skillnad från många andra hattar och kepsar gör materialet och den sydda konstruktionen sixpence till en huvudbonad som är lättillgänglig. Du hittar dem hos en mängd olika tillverkare av herrmode, där priset varierar från några få hundralappar till någon tusenlapp. Om du är på jakt efter en sixpence av högsta kvalitet, eller andra, liknande kepsar rekommenderar vi stetson. De tillverkar nämligen huvudbonader som inte kompromissar med kvaliteten, men istället använder sig av utmärkta material för att tillverka stilrena sixpences som sitter fantastiskt bra på huvudet.

Share this post