Snabbis guide: så uppnår du en avslappnad och lugn sömn

Snabbis guide: så uppnår du en avslappnad och lugn sömn

Att få sova gott om natten är verkligen ett tidpunkt på dygnet där kroppen ger slip på kontrollen och lugnar ner sig. Så varför inte ge din kropp de absolut bästa förutsättningar, så du och din kropp kan få ny energi för morgondagen.

Först och främst måste din säng ge dig rätt stöd. Det är viktigt att hela din kropp upplever ett bra stöd, så tex höfterna eller axlarna inte sjunker ner i madrassen på ett forkert sätt. Om du delar säng med din partner, kan ni t.ex. tänka på att ha en bäddmadrass som anpassar sig efter din respektive vikt. Det är väldigt olikt hur mycket stöd man tränger i förhåll till sin vikt.

Om du gärna vill investera i en “här och nu lösning”, kommer du långt i mål med en den rätta bäddmadrass, då behöver du inte byta ut din säng just nu.

När antingen säng eller bäddmadrass er på plats, är det på rätta tid att hitta ett täcke som uppfyller dina behov. Er du en person som får det varmt om natten även om det är kallt ute eller er du en person som tycker om ett varmt och tungt täcke? Du kanske även är en person som tycker om att sova med ett svalt täcke hela året runt? Oavsett är det viktigt att hitta rätt täcke, så din kropp kan känna sig avslappnad och varken för varmt eller för kallt.

Om du känner dig för varm på natten kan det påverka din sömn eftersom din kropp vill försöka komma av med den överskjutande varme. Är du motsatsen och känner att du frysar och behöver ett varmt täcke, är det ingen ide att sova med ett svalt eller lätt täcke. Då vill din kropp använda onödig energi på att hålla sig varm under natten och din kropp vill inte kännas avslappnad. Tvärtom kan den känna sig anspänt.

Lyckligtvist finns där jätte många möjligheter inom täcken i alla typer av värmeklass. Du har möjlighet att hitta precis det täcke som får din kropp till att känna sig bara bra. I dag är det möjligt att investera i täcken som har massor med olika stoppningar. Silke, dun och microfiber, för bara att presentera ett fåtal. Du kan hitta täcken med olika egenskaper; temperaturreglerande, varm, sval, klar för hela året, antibakteriell, allergivänlig – det är bara att sätta igång med att testa av täcken.

På kudde fronten är det en lite annan sak. Här måste du ha koll på hur du som oftast sover på natten. Detta för att din nacke och axlar måste ha rätt stöd, så att du inte vaknar på morgonen med ont i musklerna. Att hitta rätt kudde kan vara lite av en djungel, eftersom marknaderna är fyllt med olika producenter och olika möjligheter. Det viktigaste du kan ha i tankarna är hur kudden är uppbyggd – om du sover mycket på ryggen och på sidan måste din nye kudde ha fler kammar som fördelar stoppningen jämt. Du kanske även kan tänka på en ergonomisk kudde, som är uppbyggd på ett speciellt sätt så att du känner den rätta stöd.

Om du behöver hjälp till att hitta rätt bäddmadrass, täcken och kuddar behöver du inte oroa dig – du får lätt ta fat i din återförsäljare och få svar på dina frågor.

Hos Home-tex hittar du ett av Nordens största urval av bäddmadrasser, täcken och kuddar förutom påslakanset och hemtextilier. Hos Home-tex är det viktigt att erbjuda dig ett sortiment och urval till marknadens bästa priser. Home-tex önskar att ge dig de bästa produkterna till kraftigt reducerade priser.


Home-tex är kända för:

  • kvalitetsvaror till marknadens absolut bästa priser
  • hög servicenivå på kundservice
  • jätte snabb leverans och obegränsad returrätt
  • nöjda kunder! Vi gör vårt allra bästa för att du ska bli nöjd med din nya produkt


Home-tex har specialiserat sig inom täcken och kuddar och står alltid klar till att vägleda dig till en produkt som passar precis dina behov.

Share this post